Spring naar inhoud

Laatste ontwikkelingen Sliedrecht-Noord

Laatste ontwikkelingen Sliedrecht-Noord


Sliedrecht bouwt aan haar toekomst. Voor Sliedrecht betekent dit dat er tot 2040 2500 woningen toe te voegen aan Sliedrecht. Om dit te realiseren gaat de gemeente Sliedrecht naast de binnenstedelijke herstructurering in Sliedrecht-Noord een nieuwe woonwijk ontwikkelen. Sliedrecht-Noord wordt een aantrekkelijke wijk met voldoende natuur en woonvormen.


De wijk Sliedrecht-Noord komt ten noorden van de Betuwelijn, in de polder. De gemeente Sliedrecht wil hier samen met ontwikkelaars ten minste 1750 woningen bouwen met de daarbij behorende voorzieningen zoals een school, bakker en drogist. In deze wijk komen verschillende soorten woningen om zo een woonplek te bieden voor verschillende mensen die een woning zoeken.


Aan de slag met goed en financieel haalbaar plan

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een goed en financieel haalbaar plan. Dit doet de gemeente Sliedrecht in samenwerking met verschillende marktpartijen. Dit zijn de volgende partijen: ABB, AM, BPD, Heijmans, Gebroeders Blokland en Van Wijnen. Dit haalbaarheidsonderzoek kijkt naar allerlei zaken zoals milieu-thema's en hoeveel woningen en voorzieningen er nodig zijn. Ook wordt onderzocht hoe het verkeer moet worden geregeld en hoe we goed kunnen omgaan met water en de bodem. Al de resultaten hiervan worden gebruikt om een stedenbouwkundig plan te maken. Dit stemmen we in de tussentijd continu af met partners en andere overheden zoals de provincie Zuid-Holland. Ook zijn we in 2024 bezig om verder te onderzoeken welke kosten en opbrengsten het project Sliedrecht-Noord heeft en of we met alle partijen samen het project haalbaar kunnen maken. Ook worden de afspraken voorbereid over hoe we in de toekomst kunnen blijven samenwerken. 


Meer weten over Sliedrecht-Noord?

Bezoek deze website of abonneer je op onze digitale nieuwsbrief.