Spring naar inhoud

Hoe staat het met het nieuwe zwembad?

Hoe staat het met het nieuwe zwembad?


Sliedrecht krijgt een nieuw zwembad ter vervanging van het huidige Bronbad De Lockhorst. Dit maakt onderdeel uit van de Noord-Zuidverbinding. Tegelijkertijd voert Sliedrecht gesprekken met Hardinxveld-Giessendam over een mogelijk gezamenlijk zwembad.


De gemeenteraad heeft op 23 april 2024 besloten welke vorm dit nieuwe Sliedrechtse zwembad krijgt. Een meerderheid van de raad koos voor een duurzaam binnenzwembad met twee bassins en een ligweide. Er komt een 6-banen wedstrijdbassin met tribune en een verenigingsruimte. De komende jaren wordt de realisatie van dit nieuwe, duurzame binnenzwembad uitgewerkt en voorbereid. De raad stelde hiervoor 450.000 euro beschikbaar. Onderzocht wordt of het mogelijk is om extra recreatieve voorzieningen te realiseren.


Gezamenlijk zwembad

De gemeenteraad heeft daarnaast een voorstel gedaan om samen met Molenlanden en Hardinxveld-Giessendam een zwembad te realiseren. De gesprekken tussen de drie gemeenten lopen inmiddels. Om tot een oordeel over een gezamenlijk zwembad te komen, is tijd nodig. De onderzoeksperiode duurt tot november. De dan gevonden resultaten worden dan gepresenteerd aan de gemeenteraden.


Op de hoogte blijven?

Bezoek deze website of abonneer je op onze digitale nieuwsbrief