Spring naar inhoud

Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht: Aan het woord Anita de Gruijter

Aan het woord Anita de Gruijter

lid van de klankbordgroepen Thorbeckelaan/Rembrandtlaan BHS en Tablis Wonen


Anita de GruijterDe gemeente Sliedrecht en woningcorporatie Tablis Wonen werken samen aan de herstructurering van zeven locaties in Sliedrecht. Dit noemen we de Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht (BHS).


Anita de Gruijter woont in Sliedrecht en is lid van de klankbordgroep BHS. Dit is een groep bewoners die meedenkt en meepraat over de nieuwe indeling en uitbreiding van de locatie. Anita wordt zelf geraakt door de herinrichting van de wijken in Sliedrecht. Samen met haar man woont ze in een huis dat tegen de vlakte gaat. Toch is ze enthousiast over het project.


‘Sliedrecht wordt er absoluut mooier van’

Als lid van de klankbordgroep van de Thorbeckelaan en Rembrandtlaan praat Anita de Gruijter (56) mee over hoe de locatie er uiteindelijk uit gaat zien. “Het is heel interessant om mee te denken over hoe de wijk gaat worden”, legt ze uit in haar woning op de tweede verdieping van De Nachtegaal. 


Voor mijn kleinkinderen

"Waarom ik in de klankbordgroep zit? Een beetje voor mezelf, maar vooral voor de mensen om ons heen. Ik wil ook dat mijn twee kleindochters, als ze dat zelf willen, in Sliedrecht kunnen blijven wonen. Er moet wat gebeuren, want de woningmarkt zit vast. Daarom moeten we nu plannen maken voor de toekomst.”


Anita zit in de klankbordgroep van woningcorporatie Tablis Wonen en in de klankbordgroep van BHS. “Bij Tablis Wonen gaat het vooral over de inhoud van het project. Bij de gemeente gaat het ook over de omgeving. Ik vind met name de samenwerking met ontwerpbureau Juurlink en Geluk erg leuk. Dat zijn goede professionele mensen, die goed weten wat zich afspeelt in de wijk. In de moodboards die zijn gemaakt, kwamen veel wensen van de klankbordgroep terug.” 


Door BHS moeten Anita en haar man uiterlijk in 2027 verhuizen. Waarheen weten ze nog niet. “Tot we gaan verhuizen moet het hier lee aar blijven in de flat. We verwachten geen groot onderhoud meer, maar ik wil me niet hoeven schamen als mijn kinderen op visite komen. “Anita wil tot slot kwijt dat door BHS niet alleen de sloop- en nieuwbouwlocaties in Sliedrecht veranderen. “Als de plannen worden waargemaakt, dan wordt Sliedrecht er als geheel absoluut mooier op”, besluit ze glimlachend. 


Stedenbouwkundig Kader

In de komende periode werkt de gemeente verder aan het Stedenbouwkundig Kader dat eind dit jaar wordt voorgelegd voor besluitvorming aan de gemeenteraad. Dit is de basis voor het kiezen van bedrijven die de woningen gaan bouwen. Daarna worden de bouwplannen beoordeeld en gaat Tablis Wonen aan de slag met de ontwikkeling van de sociale woningen.


Meer weten?

Kijk op de pagina over de Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht