Spring naar inhoud

Voorkeursrecht gemeenten voor Sliedrecht-Noord en Sliedrecht Buiten

8 oktober 2024

Om regie te houden op de ontwikkeling van Sliedrecht-Noord en Sliedrecht Buiten, vestigt de gemeente een zogenoemd voorkeursrecht op gronden het in het gebied. Hiermee krijgt de gemeente een voorkeurspositie op de grondmarkt. Een belangrijke en noodzakelijke stap om de nieuwe, groene woonwijk en het sport- en recreatiecomplex te bouwen.


Het voorkeursrecht regelt dat grond die te koop komt, eerst aan de gemeente wordt aangeboden. Hiermee voorkomt de gemeente dat grondprijzen stijgen door (soms speculatieve) aan- en verkoop van grond. Of ongunstige versnippering van eigendom. Het vestigen van het voorkeursrecht dwingt eigenaren niet tot verkoop. Zij beslissen zelf of zij grond willen verkopen. Alle grondeigenaren in het gebied, hebben hierover donderdag 3 oktober een brief ontvangen. 


Sliedrecht bouwt aan een nieuwe plek om te wonen, werken, te sporten en te leven. In de nieuwe wijk Noord komen ten minste 1.750 nieuwe woningen met bijbehorende voorzieningen. Woningen die hard nodig zijn voor jong en oud. Sliedrecht-Buiten wordt een belangrijk sportief knooppunt waar ruimte is voor sportverenigingen. Ook komt er een wandelgebied, parkeervoorziening en horeca.  

 

Stukken ter inzage 

De besluiten en alle stukken over het voorkeursrecht liggen tot en met donderdag 14 november 2024 ter inzage in het gemeentekantoor. Ze zijn ook online te vinden op: sliedrecht.nl/sliedrechtbouwt en sliedrecht.nl/sliedrecht_buiten